Aktualni programi

Muzej za djecu – Novi program radionica za djecu u Kninskom muzeju provodimo od lipnja do listopada 2019. godine. Nositelj projekta je Kninski muzej, a Udruga Porta partner. Na projektu sudjeluju i brojni gosti i volonteri. Aktivnosti se temelje na obrazovanju djece o kulturnoj baštini po temeljnim principima muzejske pedagogije i kreativnog angažiranja djece. Projekt financira Ministarstvo kulture, a voditeljica programa je Spomenka Martić, mag. filozofije.

Plesna škola “Let’s dance” – Plesna škola započela je s radom u listopadu 2018. godine i trenutno okuplja 70 djece s područja grada Knina. Djeca uče osnove ritmike i suvremene koreografije uz stručno vodstvo.

Čitamo za djecu – Već drugu godinu za redom provodimo program poticanja čitanja primjenom metoda filozofije s djecom. Program je u 2018, provodila Udruga ZvoniMir u partnerstvu s Udrugom Porta i podršku Narodne knjižnice Knin. U 2019. godini, Udruga “Porta” postaje nositelj programa u partnerstvu s Narodnom knjižnicom Knin i podršku Volonterskog centra Iskra. Program od nastanka financira Ministarstvo kulture, a voditeljica programa je Spomenka Martić, mag. filozofije.

Kreativno pisanje – Radionice kreativnog pisanja provođene su tijekom 2018. godine i osmišljene su od strane voditelja i autora programa Dragana Babića, pjesnika iz Knina. Pružaju mogućnost razvoja kreativnih potencijala te usvajanja spisateljskih tehnika i vještina.  U 2019. godini program osmišljava i vodi Spomenka Martić, mag. filozofije.

Filozofski cafe – Okupljanja na razgovoru s građanima o filozofskim temama i aktualnim fenomenima društva održavali su se 1 do 2 puta mjesečno u prostorijama Narodne knjižnice Knin i cafea A3 u Kninu tijekom 2018. godine. U 2019. godini održavat će se u cafeu A3 i prostorijama Udruge “Porta”. Program financira Grad Knin. U razgovoru se potiče civilizirana razmjena mišljenja i kritičko razmišljanje. Svi građani, bez obzira na obrazovanje, zanimanje, spol i druge razlike pozvani su na sudjelovanje. Program moderira Spomenka Martić, mag. filozofije.