Projekti

 

Čitamo za djecu 2018.

Projekt poticanja čitanja kod najmlađih skupina djece uz primjenu inovativnih obrazovnih metoda. Nositelj projekta je Udruga ZvoniMir, provoditelj Udruga Porta, uz podršku Narodne knjižnice Knin. Projekt se provodi uz većinsku financijsku potporu Ministarstva kulture od 1. veljače 2018. do 30.rujna 2018. Aktivnosti s djecom se provode od 1. ožujka do 31. kolovoza iste godine.

 

Čitamo za djecu 2019-…

Nastavak projekta Čitamo za djecu iz 2018. godine, također financira Ministarstvo kulture i to kao program javnih potreba u sklopu poziva za prijavu programa inovativnih praksi edukativnog karaktera.  Nositelj projekta je Udruga “Porta” u partnerstvu s Narodnom knjižnicom Knin. Program se provodi 6 mjeseci tijekom godine.

 

Filozofski cafe

Program je pokrenula Udruga Porta u suradnji i uz financijsku potporu Grada Knina. Projekt podrazumijeva cjelogodišnje održavanje susreta za građane u razmjeni mišljenja i razvoja diskusija na određenim temama, po izboru samih dionika. Filozofski cafe predstavlja suvremenu formu neformalnog obrazovanja i građanskih inicijativa, te podiže svijest o značaju kritičkog dijaloga, kreativnog mišljenja i samostalnog promišljanja. Susreti se održavaju dva puta mjesečno, jednom u kultnom cafeu A3, a drugi put u Narodnoj knjižnici u Kninu.

 

Medijska kampanja filozofskog cafea

Program je financirao Nacionalni park Krka kroz koji smo nabavili značajnu opremu za potrebe izrade promotivnih materijala te izradu Facebook stranice Filozofski cafe Knin, kako bi povećali vidljivost postojećeg programa.

 

Na crti kulture

Program interkulturalnog procesa učenja kroz dramu, kreativnog pisanja i vježbi nastupa koji dijelom sredstava financira ACI d.d. Opatija. Program se provodi tijekom cijele godine i okuplja zainteresirane korisnike na poticanju i razvoju kreativnih procesa.

 

Muzej za djecu 2019-…

Projekt poticanja publike u kulturi kroz aktivnosti upoznavanja muzejske djelatnosti, kreativnog stvaranja i kritičkog mišljenja. Nositelj projekta je Kninski muzej, a partner na projektu Udruga Porta uz brojne goste i volontere. Projekt traje od lipnja do listopada 2019. godine. Projekt financira Ministarstvo kulture.