Projekt “Zidne novine”

Udruga Porta u suradnji s Narodnom knjižnicom Knin, Srednjom školom Lovre Montija Knin i organizacijom Otvoreni likovni pogon iz Zagreba provodi projekt “Zidne novine”. Kroz pet održanih radionica razgovarali smo s našim sugrađanima na temu Rive, Strane, zanatskih radnji i obrta koji su postojali u starom dijelu Knina te o zabavi i izlascima Kninjana. Na temelju priča i sjećanja kazivača učenici srednje škole će, uz pomoć mentora, profesora povijesti Zvonka Brečića, sastaviti priče koje će biti objavljene u formi zidnih novina. Ovim putem pozivamo sve sugrađane koji posjeduju fotografije vezane uz navedene teme, a koji su ih voljni ustupiti na korištenje, da nam se jave kako bi ih preuzeli i skenirali.

Završna radionica i dodjela darova

S radošću i smijehom završili smo projekt “Čitamo za djecu” u 2019. godini. Ovaj projekt poticanja i razvoja kulture čitanja uz primjenu metoda filozofije s djecom provodimo već drugu godinu zaredom. Uz djecu sudionike koji su prisutni od prvih radionica, ovu godinu smo imali i nove polaznike.

Preko 20 radionica čitanja priča, bajki, izreka, zagonetki, odgledanih nagrađivanih kratkih filmova za djecu je iza nas.
Puno mudrih pitanja i mnoštva odgovora, zaključaka i istraživanja, pomoglo nam je povezivati znanja i mišljenja. Maleni polaznici projekta postaju izvor inspiracije i dokaz da bismo nekad mogli saslušati i njihov glas, unaprijediti sebe i naš svijet odraslih.

Hvala djeci, roditeljima i suradnicima na ukazanom povjerenju, podršci i pomoći!

Dat ćemo sve od sebe da projekt “Čitamo za djecu” provedemo i iduće godine s novinama u programu, konceptu i dinamici.
#čitamozadjecu #narodnaknjižnicaknin #filozofijasdjecom #udrugaporta #knin#ministarstvokulture

Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i Šibensko-kninska županija.

S radošću i smijehom završili smo projekt "Čitam za djecu" u 2019. godini. Ovaj projekt poticanja i razvoja kulture…

Objavljuje Čitamo za djecuPetak, 30. kolovoza 2019.