Poticanje čitanja – umjetnošću kao izazov i nada

Dakle, kako umjetnošću potičemo čitanje?
Na prethodnim radionicama u rujnu razgovarali smo o tome što su priroda i kultura, iskušenje, te navodili primjere dobrog i lošeg ponašanja. Pričali smo priče o različitosti i umjetnosti.
Započeli smo i zanimljiv projekt s Milanom gdje je svako dijete kreiralo svoje mjesto na umjetničkom platnu.

U tijeku su radionice poticanja čitanja

Aktivni smo i u Godini čitanja. Već drugi mjesec provodimo radionice projekta Čitamo za djecu-umjetnošću.
Na prvim radionicama s Ivanom krenuli smo sa smišljanjem priča i poticanjem dijaloga. Kreativni izričaj teme djeca su s Milanom započela upoznavanjem kolažne tehnike u ilustraciji.
Projekt sufinancira Ministarstvo kulture.

Započinje projekt Čitamo za djecu – umjetnošću

Draga djeco i roditelji, počinju nam nove radionice!
Ove godine s Ivanom čitamo priče i razgovaramo, s Milanom crtamo ilustracije prema temama i glumimo s Kate koju znate.
Djecu od 7 do 12 godina možete prijaviti na:
098/172-4362, Ivan
095/754-0328 Spomenka
Čitamo za djecu – umjetnošću projekt je kojim potičemo čitanje, kritičko mišljenje i kreativnost kod djece ranog školskog uzrasta upravo u Godini čitanja.
Udruga Porta već četvrtu godinu zaredom provodi projekt Čitanja za djecu. Ove godine surađujemo s udrugom Fort design i Umjetničkom organizacijom Naturščik.
U projekt je uključena mala škola ilustracije i dramska radionica s Karolinom Šušom.
Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture.

Projekt “Zidne novine”

Udruga Porta u suradnji s Narodnom knjižnicom Knin, Srednjom školom Lovre Montija Knin i organizacijom Otvoreni likovni pogon iz Zagreba provodi projekt “Zidne novine”. Kroz pet održanih radionica razgovarali smo s našim sugrađanima na temu Rive, Strane, zanatskih radnji i obrta koji su postojali u starom dijelu Knina te o zabavi i izlascima Kninjana. Na temelju priča i sjećanja kazivača učenici srednje škole će, uz pomoć mentora, profesora povijesti Zvonka Brečića, sastaviti priče koje će biti objavljene u formi zidnih novina. Ovim putem pozivamo sve sugrađane koji posjeduju fotografije vezane uz navedene teme, a koji su ih voljni ustupiti na korištenje, da nam se jave kako bi ih preuzeli i skenirali.